Farkındalık

Author: Heygidinin Efesi /

Ben, dünyada baştan aşağıya tanımak isteyeceğim tek kişiyim; fakat bu şimdilik benim için mümkün değil. Oscar Wilde

Farkında mıyız? Yoksa dünyanın nasıl döndüğünün farkında olmadığımız gibi, her gün çevremizden geçip giden tanıdğımız tanımadığımız bir çok insanın da mı farkında değiliz? Acaba farkında mıyız, en yakınımızdakilerin, en önemsediklerimizin iç dünyalarında neler döndüğünün? Yoksa, bir ağacın fotosentez geçirmesi gibi mi onlara karşı farkındalık derecemiz.Yani biliyoruz,ama ağaca baktığımızda aklımıza fotosentes gelmiyor mu.
Hayatımıza girenlerin çıkanların farkında mıyız? Nasıl girdiklerinin,niye çıktıklarının? Ya da var olanların neden var olduklarının? En önemlisi de-her şeyden önemlisi- kendimizin farkında mıyız,tanıdığımızı sandığımız kendimizin?
Misal bir hareket yaparız,bu hareketin çevremizde kimde ne tepki uyandırdığının farkında mıyız? Bir söz söyleriz ama orda olana,ama olmayana, "Duysun" diye ya da "Duymaz" sanarak.O söz, söylenenin haleti ruhiyesine nasıl saplanır farkında mıyız?
Kendimiz için günümüzün nasıl geçtiğimizin farkındayız da,başkalarının günlerinin nasıl geçtiğini de etkilediğimizin farkında mıyız?
Bu dünyada farkındalık olmayan bir yer bulunmadıkça,hep etki tepki yasasının kurbanı olacağımızın;her yaptığımızla kalpler kazanıp kalpler kıracağımızın,hep bir değişimin içerisinde, çoğu zaman değiştiren rolünde oynayacağımızın ve bu değişimi kendimiz için değil,kendimiz için sandığımız zamanlarda bile, başkalarında değişime sebep olma suretiyle yapmış bulunacağımızın farkında mıyız?
Ey insanlar,ben nasıl bağıra bağıra yazıyorken bunları farkında değilim ya sesimi duyan var mı diye;sesimizi duyanların bizi anlayıp anlamadıklarının farkında mıyız?
Farkında mıyız bir bakışa yüklenen binlerce anlamın anlamsızlığının ve bir o kadar anlamlı kılınan tek küçücük bir sözün bir çığ oluşunun.Ve çığın önüne çıkan ne varsa yutan bir canavar olduğunun.
Peki;
Benim bu yazıyı neden yazdığımın farkında olmadığım gibi,siz bunu neden okuduğunuzun farkında mısınız?
Farkında olmak güçse,ve olmamak tersi yönde ama daha şiddetli bir güçse...Ve bu güç kontrolsüzse...Ve kontrolsüz güç,güç değilse...Tehlikeyse...
Tehlikenin farkında mısınız?

0 kişi yoruma değer buldu:

Kaç Kişi Var?